Berners samaika kane

Zwitserse sennenhonden


bernerpupbernerpupMENUbernerpupbernerpup
Home
Welkom
Onze berners
Kea van Gemacrest
Kim
Lanzo vom Flodderhei (dekreu)
Kane van't Samaikanest (dekreu)

Puppy info
Puppy foto's
Dekreu Kane
Contact
Rasinfo
Opvoeding
Gezondheid Berner
Berner als trekhond
Kampioenen
Links
Zwitserse sennen
Berner
Grote Zwitser
Appenzeller
Entlebucher
Gastenboek
Email


Volg ons ook op
facebook
bernerpupbernerpupLOVEbernerpupbernerpuplias kop
email
Sennenhond betekent letterlijk Boerderijhond en die naam komt uit Zwitserland,dus overduidelijk dat deze sennenhonden vroeger er op de boerderij heel nuttig werk verrichten. Ze zijn met hun vier, de drie kortharige en één langharige, voor mij is de mooiste van de vier natuurlijk de Berner sennenhond.

De 4 soorten Zwitserse sennenhonden.


            De Berner                          De Grote zwitser                        De appenzeller                    De entlebucher
Berner grote zwitser Appenzeller entlebucher


De Berner sennenhond, berner verwijst naar het kanton Bern waar hij oorspronkelijk werd gefokt,de berner is de enige langharige en daarom voor de liefhebbers ook de mooiste van de vier,en een echte aanhankelijke flodderkont. Hij is waakzaam,maar zeker geen overdreven blaffer. Hij kan ook lekker eigenzinnig zijn, heerlijk vind ik dat.


De Grote zwitserse sennenhond, is een echte krachtpatser,ongelooflijk hoe sterk die is. Ik heb meer dan 10 jaar actief met de berner sennen in de kar aan parcoursexamens en demonsraties meegedaan bij de Vlaamse trekhonden vereninging, en het viel echt op dat er van de Grote zwitser veel meer kracht uitging.


De Appenzeller sennenhond werkte op de boerderij in alle weersomstandigheden, het is een keiharde werker,heel aanhankelijk en een prima waker.


De Entlebucher sennenhond is de kleinste van de 4 sennenhonden en komt uit het dorp Entlebuch in Zwitserland vandaar zijn naam, het is ook daar dat hij oorspronkelijk werd gefokt, hij is de kleinste van de 4 sennenhonden.